El nou consell d'infants de Gironella ja ha començat a treballar amb els projectes que volen realitzar aquest curs. La regidora d'Educació, Lurdes Roset, ha explicat que una de les apostes és continuar la iniciativa que ja van impulsar el curs passat: tenir un room escape mòbil de temàtica local amb elements distintius de Gironella.

El consell d'infants de Gironella va néixer fa tres cursos i està format per alumnes de cinquè i sisè de les tres escoles del municipi: l'escola de Gironella, la Fedac Gironella i l'escola Sant Marc de Cal Bassacs. Cada curs, els onze components, representants de la resta d'alumnes dels tres centres, decideixen en què volen invertir una partida pressupostària de 6.000 euros. Durant les reunions mensuals que realitzen es treballen els diversos projectes amb la voluntat de millorar el dia a dia del seu col·lectiu i, si cal, donar suport a les propostes que els arriben del mateix govern municipal.

La regidora Roset creu que és una «eina molt important» per donar veu als infants «en la presa de decisions del dia a dia de Gironella. Amb el consell poden veure que poden incidir en el desenvolupament del poble i fer-hi petites millores, dins de les seves possibilitats. Potser no aconsegueixen el que volen inicialment, perquè no és possible, però fan un pas més per assolir l'objectiu».

A banda del room escape, també s'ha parlat de la possibilitat de donar continuïtat al cicle de cinema sense pares que van iniciar l'any passat amb sessions al local del Blat; i petits projectes i actuacions de millora del nucli urbà.