ERC proposarà al ple de desembre que la Guàrdia Civil es retiri de la ciutat. Ahir, el president local d'ERC a Berga, Aleix Camprubí, i el cap de files del grup municipal republicà, Ramon Camps, van entregar, en mans de l'agent de la Guàrdia Civil que feia guàrdia a la caserna de Berga, els fulls amb la proposta que esperen que s'aprovi en el proper ple municipal: la retirada del cos armat de la capital. I que s'obri un procés participatiu sobre els usos que ha de tenir en el futur aquest equipament

El d'ahir va ser un gest simbòlic perquè el document no va quedar registrat. Tanmateix, Esquerra creu que els gestos són importants, com va comentar Ramon Camps. D'aquí que proposin al ple de la ciutat -on 16 dels 17 regidors pertanyen a partits independentistes- que acordin demanar la retirada de la benemèrita.

El portaveu municipal republicà va dir que és una manera de donar suport a la proposta que ja va aprovar el Parlament al seu moment.

ERC proposa que el ple reconegui que la ciutat «ha patit en les dar-reres setmanes un setge per part d'aquest cos policial estranger, amb la complicitat i col·laboració dels Mossos d'Esquadra, també amb l'objectiu de coartar la llibertat d'expressió i manifestació, espantar les berguedanes i berguedans i alliçonar». I «exigeix» la retirada del cos armat de la ciutat «donat que s'han mostrat obertament com una policia de caràcter polític que està centrada a perseguir determinats col·lectius polítics i socials».

ERC proposa que es faci un procés participatiu «per recollir idees» sobre els usos d'aquest immoble. Camps està convençut que s'acabarà aconseguint.