05 de desembre de 2019
05.12.2019

Berga autoritza la Policia Local a fer ús de gas pebre

L'alcaldessa de la CUP ho justifica per l'augment d'agressions amb arma blanca a la ciutat

05.12.2019 | 20:12
Vicenç Vegas, regidor de Junts per Berga s'interessa per l'ús de gas pebre al ple de dijous

L'Ajuntament de Berga ha autoritzat als agents de la Policia Local  l'ús de gas pebre a causa de l'augment d'agressesions amb arma blanca a la ciutat. Així ho ha explicat l'alcaldessa Montse Venturós en el ple d'aquest  dijous responent una pregunta que li ha fet el regidor Vicenç Vegas, de Junts per Berga.

La mesura s'ha conegut justament arran d'aquesta pregunta quan Vegas s'ha interessat per un decret d'alcaldia del 22 de novembre on s'aprova l'ús d'aquest gas. L'alcaldessa ha indicat que no es podrà utilitzar quan hi hagi manifestacions o concentracions contra les persones "com si que fa la Brimo dels Mossos " sinó per actuar en casos com els d'agressions  amb arma blanca. Venturós ha  informat que l'ús del gas pebre per part de la guàrdai urbana de Berga el regula un protocol i que els agents han rebut formació  per fer-ne un ús correcte. Ara per ara, cada patrulla durà una pistola de gas pebre per utilitzar-la si és necessari en casos "d'extrema gravetat".
L'alcaldessa Montse Venturós ha dit al ple  que la junta de seguretat  "també s'ha plantejat l'utlització de pistoles Teaser" per part dels agents de la Policia Local. Amb tot, no n'ha donat més informació. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit