El Club Esquí Berguedà enceta la temporada i l'any de competicions amb el Rogaine del Berguedà, que arriba a la quarta edició i que tindrà lloc a Avià el proper dissabte 18 de gener.

Novament la cursa tindrà tres modalitats: la de sis hores, puntuable per a la Copa Catalana de Rogaines, i les populars de tres hores i una hora i mitja. Com en les darreres edicions d'aquesta prova, els beneficis obtinguts en les inscripcions de la modalitat popular d'una hora i mitja es destinaran a La Marató de TV3. Tal com han recordat fonts de l'entitat, en la darrera edició, la del 2019, es va aconseguir recaptar més de 1.300 euros.

Segons ha explicat l'organització, el mapa de la competició, que comprèn una àrea de 45 quilòmetres de terreny amb poc desnivell i una xarxa de camins i corriols molt extensa, uneix el mapa del Rogaine d'Avià amb el del Rogaine de Casserres utilitzat l'any passat. És per això que amb aquesta unificació hi ha un 50% de la prova totalment nou, que permetrà als participants poder córrer en una zona que no s'havia cartografiat fins ara i que suposarà un al·licient per als assistents.

Les inscripcions ja es poden realitzar a través del web www.cob.orientacio.cat. Els que la facin fins al proper dia 10 de gener tindran una part de descompte. A partir d'aquesta data i fins al dia 16 de gener les inscripcions tindran un recàrrec. Per a les modalitats populars també es poden fer el mateix dia de la cursa, tot i que les inscripcions es tancaran quan s'hagin exhaurit els mapes disponibles. La informació es pot consultar a la pàgina web.