L'Ajuntament de Gironella ha organitzat 4 jornades de neteja de la llera del riu Llobregat als eu pas pel nucli urbà els propers diumenges 16 i 23 de febrer, i el 8 i 15 de març. L'augment del cabal del riu provocat per la tempesta Glòria va arrossegar fins a Gironella residus i materials que han quedat quedar estancats.

Fonts municipals han indicat que tot i que el servei d'obres municipal «ja fa dies que treballa en la retirada de la brossa» cal un cop de mà. Per això ,l'Ajuntament ha fet una crida a la participació en aquestes jornades «per aconseguir que l'entorn del riu torni a ser el que era al seu pas pel municipi».

David Font, alcalde de Gironella, ha explicat que s'han dividit els trams afectats en 4 zones, per tal de facilitar la neteja i la coordinació. Font ha afegit que l'ajuntament facilitarà cubells i sacs per la recollida, però demana als participants portar bosses, guants i calçat adequat.

El diumenge 16 el punt de trobada serà al Casal La Llar, i es netejarà la zona del parc del riu, des del Casal La Llar fins a Cal Pere Vell, diumenge 23 es netejarà la zona de Viladomiu Vell i Viladomiu Nou, el 8 de març, la zona de la Font del Balç fins al Casal La Llar, i el 15 de març de Cal Pere Vell fins a Viladomiu Vell.