Les 14 associacions de veïns de Berga han fet fet una crida als berguedans perquè «no celebrin aquesta Patum en grup al carrer i que segueixin les normes establertes i les recomanacions de l'Ajuntament i la Policia Local als que emplacem perquè portin a terme les mesures preventives necessàries».

Les entitats veïnals han rebutjat rebutjar «les trobades improvisades de persones durant la nit d'aquest dimecres a diversos carrers i places de Berga participant en simulacres patumaires». Un salts improvisats que «incompleixen les normes establertes per a la prevenció del covid-19 a la nostra ciutat».

Les aglomeracions que s'han viscut són « una falta de respecte a la festa, als patumaires, als professionals de la sanitat i seguretat, i a tothom qui s'estima la Patum i accepta amb resignació la situació actual».

Les entitats veïnals reconeixen que tots els berguedans «tenim ganes, anhel, recança, neguit i febre patumaire. Però considerem que la salut de les persones, de tots nosaltres, és més important que la celebració de la festa que, segurament podrem gaudir de nou l'any vinent».