16 de juny de 2020
16.06.2020
Regió7

Gironella renova per sisè any consecutiu el segell de transparència

El consistori aconsegueix un 83% en els indicadors establerts

16.06.2020 | 12:34
Ajuntament de Gironella.

L'Ajuntament de Gironella ha obtingut per sisè any consecutiu la distinció del Segell Infoparticipa per la transparència de la pàgina web municipal, aconseguint un 83% dels 48 indicadors establerts pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Les dades obtingudes per l'Ajuntament de Gironella es mantenen respecte l'any passat. Enguany han estat distingits 113 ajuntaments, i set consells comarcals. Una de les novetats d'aquesta edició és que el nombre d'indicadors s'ha vist reduït de 52 a 48, amb dos tipus de criteris generals de validació: la informació, temàtica i el contingut; i la ubicació o espai de la web on ha d'aparèixer.

Els criteris d'avaluació es divideixen en 4 grups, la transparència de la corporació, que avalua la información sobre els representants polítics, els òrgans de govern i la normativa municpal. El segon grup avalua la gestió dels recuros econòmics, com ara els pressuposts, salaris, contractacions, subvencions€ El tercer avalua la informació que es proporciona sobre el municipi i la gestió dels recuros col·lectius, i per últim, s'avaluen les eines de participació ciutadana

El Segell Infoparticipa a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local és una certificació que atorga la UAB com a reconeixement a les bones pràctiques en els webs de les administracions públiques locals, ajuntaments, consells comarcals i diputacions. Amb aquesta marca de qualitat es certifica que el web municipal publica una informació que facilita saber qui són els representants polítics del seu municipi, com gestionen els recursos col·lectius i quines formes de participació posen al seu abast, entre altres aspectes. 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook