L'Ajuntament de Borredà ha iniciat els treballs de renovació dels serveis del carrer de la Font. Una actuació que ha de permetre canviar la xarxa d'aigua i la del clavegueram totes dues amb 60 anys d'antiguitat. Aquests treballs suposen l'inici de la millora del nucli urbà.

Les obres s'han adjudicat a l'empresa Salvador Serra, que va guanyar la licitació pública a la que hi van concursar 9 empreses. La inversió és de 200.000 euros i el consistori compta amb una ajuda de 192.000 euros de la Diputació de Barcelona, en el marc de la mesa de concertació del darrer mandat municipal. Està previst que les obres tinguin una durada de 6 mesos.

Fonts municipals han indicat que «la importància d'aquestes obres ve donada pel fet que per aquest carrer entra la canonada principal de subministrament d'aigua al poble, que té una antiguitat de més de 60 anys, la mateixa que té la xarxa de clavegueram». En el seu dia, l'anterior govern va decidir començar les obres de renovació de tot el nucli urbà per aquest carrer.

El projecte inclou canviar la canonada d'aigua, i la xarxa de clavegueram, i també el paviment actual de pedra del país. Per tal de poder complir amb la normativa de mobilitat, serà substituït per unes peces de pedra artificial, aptes per a les condicions meteorològiques del poble i del fort pendent que té el carrer. Per decidir el paviment es va fer una consulta popular, el mes d'abril passat, en la qual tots els habitants del poble van poder optar per diverses mostres que prèviament s'havien exposat en el Centre de la Gent Gran. Allà hi havia diverses peces, de diversos colors i formes.

Fonts del govern local han explicat que aquest carrer porta el nom d'una font històrica, «situada just a l'entrada», on encara hi ha «un abeurador destinat als animals de càrrega». El conjunt «serà degudament restaurat».

Els primers dies de les obres «han consistit a fer els preparatius per mantenir el servei de subministrament d'aigua als habitatges afectats, per treballar, sense problemes. El carrer és molt estret «i això determina l'ús de maquinària especial per a dur a terme els treballs». Es preveu enllestir les obres a final d'any.