El grup municipal del PSC de Berga proposarà al ple d'aquest dijous, que l'Ajuntament demani al departament de Salut «el retorn immediat a la normalitat dels serveis d'atenció mèdica en els consultoris de la comarca».

El regidor socialista Abel Garcia argumenta que després de la suspensió de l'estat d'alarma és «urgent» retornar als serveis mèdics habituals abans de la covid-19, especialment en una comarca amb una població molt envellida. Exposa que els dispensaris estiguin tancats «pot representar un augment de visites a l'hospital comarcal» de manera que s'agreujaria «una situació difícil i repetida durant els darrers anys» perquè el recursos no s'han incrementat «en proporció al nombre de persones presents al Berguedà durant aquests mesos».

I també «exigir un pla específic als òrgans competents» perquè es dimensioni els recursos mèdics «en proporció a l'increment de població a la nostra comarca durant els mesos d'estiu que ja en condicions de normalitat, es veien disminuïts tant en efectius com en serveis i especialitats»