La casa d'acollida de dones en situació de vulnerabilitat de Les Vetlladores de Berga tancarà portes el 31 d'octubre. A hores d'ara l'única ocupant és la Wafae, que s'ha vist obligada a buscar casa i feina per poder continuar vivint a Berga i mantenir el tractament que rep el seu fill a Barcelona.

Joan Elias, director de Càritas diocesana, entitat que gestiona aquest centre d'acollida, ha assegurat a aquest diari que no deixaran la Wafae al carrer. «Estem buscant un pis per a ella i el seu fill» perquè romanguin a Berga, de manera que el Walid continuï amb el seu tractament a Barcelona i puguin rebre ajuda del Banc dels Aliments.

Elies ha explicat que aquest servei, que va obrir portes el 2016, «no és viable econòmicament». En els seus quatre anys de vida ha acollit 21 persones i ha tingut més de 130 peticions per poder-hi estar.

La casa ha ofert un servei integral les 24 hores del dia, 365 dies a l'any, amb un cost de 80.000 euros anuals, i hi han treballat 4 persones, 2 a jornada completa.