20 de octubre de 2020
20.10.2020
Regió7

El Grup de Defensa de la Natura denuncia l'acumulació de deixalles de la Masella al Parc Natural del Cadí Moixeró

Diferents membres del grup berguedà es van encarregar de retirar els plàstics però anuncien que "no ho tornarem a fer"

20.10.2020 | 19:25
Membres del grup amb les deixalles.

El Grup de Defensa de la Natura del Berguedà ha denunciat una acumulació de deixalles al bell mig del Parc Natural del Cadí Moixeró. Segons expliquen, les deixalles provenen de l'estació d'esquí cerdana de la Masella. El grup berguedà ha acompanyat la denúncia a les xarxes socials de varies fotografies en les que es poden veure diferents membres de l'entitat recollint les deixalles voluminoses a la zona de la Pleta dels Xais.

Les deixalles abandonades eren plàstics de grans dimensions on es podia llegir el nom de l'estació cerdana. El president del Grup de Defensa de la Natura, Ferran Canudas, ha explicat a Regió7 que «la majoria del material que vam recollir són els plàstics que es posen per cobrir els canons de neus de les pistes d'esquí, els plàstics que es posen per si la gent ha de xocar que no es facin mal amb els ferros del canó».

Les restes les van observar dues persones de l'entitat berguedana que van passar caminant per la zona de la Pleta dels Xais fa poques setmanes. L'assemblea de l'entitat va decidir anar-les a recollir i realitzar la denúncia corresponent a les xarxes socials. Canudas afirma que «el que ha passat és que segurament amb el vent les deixalles han saltat d'un cantó cap a l'altre. Això havia d'estar al capdamunt de l'estació de la Masella i amb ràfegues de vent ha saltat cap a la banda del Berguedà».

Les deixalles arrossegades pel vent des de l'estació cerdana van quedar enclotades en aquesta zona del Parc Natural del Cadí Moixeró, i segons afirmen des de l'entitat n'hi havia una gran acumulació i el seu mal estat indica que feia força temps que hi eren.

En el comunicat de denúncia, el Grup de Defensa de la Natura ha explicat que s'han encarregat de portar les restes de l'estació de la Masella a la deixalleria, però avisen que «no ho tornarem a fer» i per aquest motiu demanen als responsables de l'estació que «si sou bons per obrir les pistes, també heu de ser-ho per assumir-ne les conseqüències». El grup ecologista berguedà fa una crida a preservar els ecosistemes i titlla d'irresponsables als responsables de l'estació d'esquí cerdana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook