La residència Sant Bernabé de Berga. Sis d'aquests 39 residents estan ingressats a l'Hospital Sant Bernabé de Berga i la resta estan «estabilitzats» a l'interior del centre. Així ho han explicat aquest dilluns l'alcaldessa Montse Venturós i el regidor d'Afers Socials Ivan Sánchez en una compareixença telemàtica davant els mitjans.

Aquest dimarts el conjunt de residents i treballadors de la residència se sotmetran a una segona prova PCR per conèixer l'estat actual del virus a l'interior del centre assistencial berguedà. «La nostra esperança i també la dels professionals sanitaris és que quan hi hagi els resultats d'aquesta segona tanda de PCR aquestes dades poc a poc es puguin anar revertint i alguns dels usuaris de la residència que conviuen a l'interior puguin començar a donar negatiu», ha explicat Sánchez.

Fa set dies, la residència Sant Bernabé de Berga tenia 36 usuaris i 12 treballadors amb resultat positiu de covid-19 en la prova PCR. Aquest increment de sis persones s'explica perquè en el moment de donar els primers resultats encara no havien arribat totes les proves i no preocupa en excés a les autoritats. «Passar de 36 a 39 no ens ha de donar una preocupació extra ja que entrava dins els paràmetres de la normalitat. Aquesta segona prova que es farà demà serà important per veure el mapa real de la residència. Hi ha persones que donen positius setmanes i setmanes, ja que poden no tenir símptomes però la carrega viral continua present al seu cos i per tant, si la taxa no baixa en picat tampoc ens ha de preocupar en excés», ha dit Sánchez.

Montse Venturós ha explicat que a excepció de les sis persones que estan hospitalitzades, la resta de casos positius es troben estabilitzats a l'interior de la residència. L'alcaldessa de Berga ha exposat que «aquest matí hi ha hagut la metgessa a la residència i els avis els tenim molt estabilitzats. A la residència hi tenim dues plantes de persones amb casos de covid positiu. En aquestes dues plantes els avis continuen estant a les habitacions».

Per aquest motiu, l'alcaldessa ha volgut posar en valor la tasca dels treballadors de la residència Sant Bernabé. «En aquestes dues plantes no es deixa sortir els avis de les habitacions i els companys i treballadors de la residència estan fent un tasca àrdua i molt sensible respecte als avis. Els fan visites constants i els acompanyen en aquest procés, ja que no poden tenir visites i son les treballadores de la residència les que han de fer aquest treball sensible d'acompanyament a aquestes persones».Cap positiu a les Germanetes

A l'altra residència de la ciutat, la de les Germanetes, no hi ha cap cas positiu de covid-19. Després de conèixer els resultats de les proves PCR entre els usuaris i treballadors s'ha confirmat que el virus no ha entrat al centre i no hi ha cap persona infectada. Ivan Sánchez ha explicat que «les residències que malauradament al llarg de la primera onada de la pandèmia van ser vermelles a dia d'avui com a mínim algunes persones tenen una certa immunitat i per aquest motiu fan una mica més fortes davant aquesta segona onada, Malgrat tot hem de llançar el missatge de que no podem baixar la guàrdia ja que malauradament algunes tornen a recaure».

Dues denúncies i un agraïment a la ciutadania

Montse Venturós ha explicat que en el decurs del últims set dies s'han registrat un total de 124 casos positius diagnosticats a través de PCR a la ciutat de Berga i que en els darrers 14 dies hi ha hagut un total de 209 casos de covid-19. «El risc és molt alt, ja que se situa en 2106,95 punts i la taxa de reproducció de la pandèmia també continua sent molt elevada. Per aquest motiu demanem que s'extremin les mesures de seguretat», ha dit l'alcaldessa, que també ha donat a conèixer que els efectius policials han realitzat dues denúncies a ciutadans per no voler-se posar la mascareta.

El regidor Ivan Sánchez ha volgut enviar un missatge de responsabilitat als berguedans, però també hi ha afegit un sincer agraïment ja que en el darrer cap de setmana les incidències han disminuït. «S'ha de reiterar a la població que el que passa a les residències i a l'hospital no és res més d'un reflex del que pot passar a peu de carrer i a les cases amb festes i amb sopars que superen la normativa que marquen les autoritats sanitàries. Demanem responsabilitat però també volem donar les gràcies als berguedans ja que aquesta setmana en el decurs de la castanyada les incidències han estat menors. Volem agrair a la població de Berga que hagin complert les directius de les autoritats sanitàries», ha afirmat.

.