La població del Berguedà podrà accedir amb autobús a l'estació d'esquí de Berguedàla Molina durant tots els dissabtes, diumenges i dies festius escolars fins al mes de març. El servei, que s'estrenarà el proper 23 de desembre, també estarà disponible durant tot el període nadalenc, tret de les dates festives assenyalades en el calendari. El Berguedà Ski Bus sortirà des de Puig-reig a les 7:20 del matí i farà parada a Gironella, Berga, BergaGuardiola de Berguedà i, sota demanda, a Bagà. El viatge de retorn cap als respectius municipis de la comarca serà a les 16:30. Els usuaris podran fer la reserva de la plaça i del forfet per whatsapp i mitjançant un número de telèfon, i ja disposaran del forfet quan arribin a peu de pistes. La iniciativa és de l'empresa Trans Cerdanya, SL, i compta amb la col·laboració del Consell Comarcal del Berguedà.

El gerent de l'empresa de transports, Salvador Rigola, ha explicat que la intenció «és que la gent del Berguedà pugui tenir una fórmula fàcil i pràctica per accedir a les estacions d'esquí». Per la seva banda, el conseller d'esports Abel García ha assenyalat que la proposta compleix amb l'objectiu de «mirar cada vegada més a les nostres muntanyes i pistes d'esquí». En aquest sentit, cal recordar que hi ha un conveni signat per tal que els residents del Berguedà tinguin un descompte. A més, García ha remarcat que els hotelers i càmpings de la comarca també podran oferir aquest servei als seus clients, independentment del seu lloc de residència, i que s'afavorirà la promoció econòmica, esportiva, d'establiments, i la d'hàbits mediambientals, ja que «el transport col·lectiu permet reduir les emissions de CO2.

Aquest pla, però, queda pendent de les possibles restriccions de mobilitat municipals i comarcals de la pandèmia de la covid-19.