Els Mossos d'Esquadra van detenir el 10 de març passat un home de 39 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Berga, com a presumpte autor de cinc delictes de robatori amb força a interior de domicili i un delicte de furt en una casa de Castellar de n'Hug. Entre els mesos de gener i març una veïna de Castellar de n'Hug va denunciar haver patit sis robatoris a casa seva, on li van sostreure diners en efectiu i joies. Segons la víctima, el lladre era algú que coneixia la seva rutina diària, ja que sempre entrava poc després que haguessin marxat de casa.

Els Mossos van obrir una investigació i van esbrinar que l'autor havia aconseguit una clau de la casa i d'aquesta manera podia entrar sense deixar pràcticament cap indici. Després de diverses gestions, els investigadors van localitzar algunes de les joies sostretes i van relacionar-les amb un sospitós.

Les indagacions van portar a la seva detenció el dia 10 passat a Berga. Posteriorment, els Mossos van fer una entrada i perquisició a la casa del detingut, on van localitzar més joies sostretes i la clau de la porta principal de la casa. Finalment, tots els objectes recuperats es van retornar a la seva propietària. El detingut va passar dijous a disposició judicial, i a continuació va ser deixat en llibertat.