La quitxalla d'Avià ha decidit que es faci un gronxador rodó amb xarxa, un tobogan gran i llarg i una caseta de fusta. Aquestes són les tres actuacions que es portaran a terme a través dels pressupostos participatius infantils d'Avià, als quals el consistori destina 10.000 euros.

Enguany s'ha registrat una participació rècord del 80% en les votacions «gràcies a la implicació de l'escola» d'educació primària Santa Maria segons ha explicat Sara Subirana, la regidora de Participació Ciutadana.

La proposta guanyadora amb 246 punts ha estat fer un gronxador rodó amb xarxa per l'escola amb un cost de 4.000 euros. La segona opció, amb 190 punts, ha estat la compra d'un tobogan gran i rodó per valor de 4.000 euros, seguit d'un Boulder i un terra tou per posar a la part posterior de l'edifici de l'Ateneu amb 113 punts i un cost de 5.000 euros. La quarta proposta més votada és la caseta de fusta amb 90 punts i pressupostada en 2.000 euros. L'edil Sara Subirana ha comentat que per executar la tercera opció més votada no hi havia suficient pressupost.

D'altra banda, la regidora de Participació Ciutadana ha posat en valor la possibilitat que els nens i nenes del poble puguin triar en què s'inverteixen els diners del seu pressupost, i ha assegurat que es preveu instal·lar les opcions guanyadores durant aquest mateix any.