El Berguedà serà el territori que donarà el tret de sortida a la sisena edició del Festival de Senderisme dels Pirineus. A més, aquesta serà la segona vegada que la comarca és present en aquesta iniciativa després d'estrenar-se l'any passat.

Són esdeveniments d'entre dos i set dies de durada que se celebren a totes les comarques de la marca Pirineus i que ofereixen a un públic ampli rutes guiades a peu per conèixer un territori, amb activitats culturals i gastronòmiques complementàries.

La principal novetat d'enguany és que l'oferta s'amplia fins a arribar a un total de 5 activitats. El festival donarà el tret de sortida el divendres al vespre amb una ascensió inclusiva al Comabona i un taller d'astronomia. El dissabte els senderistes podran gaudir d'un recorregut interpretatiu de flora i vegetació per la zona de Capolat, i d'una caminada per la zona de Malanyeu. En un recés de la ruta el músic Ferran oferirà un petit concert acústic.

La iniciativa conclourà diumenge amb la pràctica d'una modalitat de senderisme pels voltants de Pedret i el riu Llobregat: la marxa nòrdica. A més, Pèndol Guies farà un recorregut per la zona de que acabarà amb una visita a la granja ecològica Bufalà.