Els comerços de Berga donaran bosses reutilitzables als clients per premiar la seva fidelitat amb els establiments de proximitat en el marc de la Setmana del Comerç. És una iniciativa que forma part del conveni de col·laboració entre Berga Comercial i l’Ajuntament de Berga.

En total, hi haurà un total de 12.000 bosses de tres models i colors diferents -55 cada comerç- per repartir entre els seus clients a partir del 5 de juliol i fins que s’esgotin les existències. El president de Berga Comercial, Xavi Orcajo, ha assenyalat que cada comerç utilitzarà la fórmula que cregui convenient en funció del volum de clients que tingui.

Alguns potser realitzaran un sorteig i d’altres en donaran indistintament a tots els consumidors. Això sí, tenint en compte el nombre de bosses que es repartiran, s’espera que puguin arribar a totes les llars de la ciutat així com a la majoria de famílies de la comarca.

En la presentació de la proposta, Orcajo ha remarcat que la Setmana del Comerç vol ser un obsequi pels comerços i pels consumidors i veïns tenint en compte els últims mesos complicats que han hagut d’afrontar a causa de la covid-19.

Per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Berga, Roser Rifà, ha posat en valor que es tracti d’una «iniciativa sostenible», i ha animat la població a consumir en comerços locals.

El cost de la proposta és d’uns 10.000 euros, dels quals 5.000 ella aporta el consistori en el marc del conveni amb la UBIC, que sufragarà els altres 5.000.