La Federació de Comerç del Berguedà ha quedat oficialment constituïda les últimes hores, després de reunir-se els representants de les unions i associacions de botiguers i comerciants de Bagà, Berga, Casserres, Gironella i Puig-Reig i votar favorablement a la fundació de la federació.

El president serà Xavi Orcajo –de l’UBIC de Berga–; la vicepresidenta, Eva Gorchs –de l’UBIC de Puig-reig–; la tresoreria anirà a càrrec de Maria Basart –de l’ACE Bagà, de Bagà–, i la secretaria correspondrà a Jessica Simon –de l’Associació de Comerciants de Gironella.

La Federació de Comerç del Berguedà (FCB) neix amb la intenció de poder coordinar totes les unions de botiguers i comerciants de la comarca del Berguedà i assolir els següents objectius: fer campanyes comercials conjuntes, fer créixer la promoció econòmica del sector a la comarca, afrontar junts reptes com la modernització, la digitalització, i mancomunar-ne despeses i gestions.

La federació considera que «tot això ens ha de permetre millorar la visibilitat de tota l’oferta comercial del Berguedà i ser atractius pel consumidor local, sent conscients de la fuga de consum que patim. I, alhora, poder créixer en municipis que han anat perdent comerç», recalca la nova entitat.