El primer gimnàs de la meitat nord del Berguedà serà a Cercs. La instal·lació estarà situada a la zona esportiva del municipi, a Sant Jordi, concretament a sota del pavelló d’esports. En aquest punt ara actualment hi ha una sala que ja funciona com a gimnàs, tot i que no està equipat amb tots els elements característics propis d’aquest espai.

L’alcalde de Cercs, Jesús Calderer, ha explicat que aquest és el següent pas en la línia d’intentar oferir equipaments per atraure famílies amb infants. De fet, fa unes setmanes el municipi ja va inaugurar un espai amb jocs d’aigua per nadons a la piscina municipal.

El nou gimnàs serà municipal i tindrà uns vestidors polivalents; és a dir, que tant els podran utilitzar les persones que facin exercici físic en l’interior de l’equipament com les que facin activitat a l’exterior i «necessitin un lloc on canviar-se, dutxar-se i tenir unes taquilles», recalca Calderer.

Es preveu que els vestidors tinguin una capacitat per a 80 persones i que la superfície del gimnàs sigui inicialment d’uns 80 metres quadrats. Calderer, però, ha puntualitzat que hi ha la possibilitat d’ampliar la instal·lació si té una bona rebuda entre els usuaris.

El cost de l’obra és d’uns 250.000 euros, sufragats majoritàriament gràcies a una subvenció del Pla Únic d’Obres i Serveis de la Generalitat (PUOSC), tot i que el consistori també n’aportarà una part. S’espera que el gimnàs pugui esdevenir una realitat abans de la primavera de l’any 2022.