La secretaria d'Atenció Sanitària i Participació del Departament de Salut, Meritxell Budó, ha defensat en una visita i reunió amb els alcaldes de l'Alt Berguedà que durant l'estiu s'ha assegurat l'atenció sanitària al territori. En aquest sentit, ha destacat que s'han mantingut els consultoris locals oberts per prestar servei amb els professionals necessaris.

Mentrestant, la delegada de Salut a la RSCC, Imma Cervós ha posat sobre la taula les més de 20.000 visites ateses a l'Alt Berguedà entre els mesos de juny i setembre. D'aquestes, el 60% s'han concentrat al CAP Guardiola de Berguedà, per un 40% als consultoris locals. També d'aquestes visites, la majoria han estat presencials ja sigui primeres visites, visites successives o bé visites domiciliàries.

Per la seva banda, la gerent de l'ICS a la Catalunya central, Anna Forcada, ha assenyalat que l'atenció primària està fent moltes altres tasques que no havia fet mai, com PCR, atenció a residències, contactes escolars, que s'han sumat a l'activitat assistencial habitual. "Hem contractat personal de totes les categories professionals i hem passat de 1.600 a 2.100 treballadors. Costa molt trobar metges de família i costa molt que vulguin anar a treballar a l'Alt Berguedà"

D'altra banda, Josep Lara, president del Consell Comarcal del Berguedà i alcalde de Guardiola de Berguedà, ha agraït que "s'hagin escoltat les necessitats del territori". Lara ha dit que "l'Alt Berguedà és una zona turística que necessita més serveis i adequadament dimensionats".