Una peça de la Mare de Déu de Queralt va ser robada aquest dissabte a la tarda d'una capella de la parròquia de Sant Miquel dels Sants de Barcelona, i aquest dilluns al matí s'ha trobat al Mercat dels Encants, on estava a punt de ser venuda. Es tracta d'una figura de talla que havia estat restaurada aquest mes i que, a diferència de les imatges de guix, té un important valor entre els antiquaris.

L'autor de la restauració, Roger Cortina, ha explicat a Regió7 que un amic que es passejava pel mercat l'ha advertit de la circumstància, i aleshores ell ho ha notificat als cossos policials de la ciutat. A més Cortina assegura que el baix preu de la peça exposada al mercat hauria suposat que s'hagués venut en poques hores, de manera que la ràpida reacció ha estat fonamental per evitar aquest desenllaç. En les pròximes hores, es preveu que els agents policials retornin la figura a la parròquia.

L'Associació de Berguedans a Barcelona va promoure que la figura de la Mare de Déu de Queralt ocupi un racó en aquesta parròquia de la capital catalana. La capella on es troba la peça també compta amb unes pintures ben conservades que fan referència a festivitats de Berga.