Apuntar-se al servei de menjador escolar còmodament a través del telèfon mòbil, consultar els menús de la setmana, els dies que els fills han utilitzat aquest servei o bé comunicar intoleràncies alimentàries. Aquestes són algunes de les funcions de l’aplicació Gwido que ja tenen el seu abast les famílies de l’escola Princesa Làscaris de Casserres. Properament també en gaudiran els de l’escola Girasol de Montmajor.

El Consell Comarcal del Berguedà ha posat en marxa aquesta aplicació anomenada Gwido amb l’objectiu de fer més fàcil i àgil la gestió diària del servei de menjador escolar. La nova App serà un nexe tecnològic per connectar les famílies, l’escola, el Consell Comarcal i el personal del menjador escolar , monitoratge i empresa de càtering.

Què es pot fer a través de l’aplicatiu?

Les famílies es poden apuntar al servei de menjador escolar, consultar els dies que han fet ús del servei els seus fills, les absències i conèixer els menús de la setmana de forma àgil, senzilla i còmoda.

El Consell Comarcal del Berguedà posarà a disposició dels monitors de menjador dels centres on estarà disponible aquesta aplicació, una tauleta digital perquè cada dia puguin passar llista i verificar els alumnes que s’han quedat a dinar al centre. L’empresa de càtering també tindrà accés a l’aplicatiu i cada dia podrà saber ràpidament el número de menús que s’han de servir i comprovar, per exemple, les intoleràncies alimentàries dels alumnes.

Durant aquesta setmana s’estan fent reunions informatives adreçades a les famílies, personal docent del centre, monitoratge i empresa de càtering per explicar el funcionament de Gwido i resoldre possibles dubtes.

L’experiència arribarà a 5 menjadors escolars el proper curs escolar

Actualment s’està valorant exportar-ho a la resta de menjadors escolars que gestiona el Consell Comarcal del Berguedà de cara el proper curs escolar 2021-2022. Aquests centres són l’escola de Guardiola de Berguedà, Lillet a Güell de la Pobla de Lillet i Santa Eulàlia de Berga.