De forma notòria, els nous casos de covid estan creixent al Berguedà. Entre el 12 i el 18 de novembre, a la comarca se'n van detectar 43, segons el Departament de Salut, el doble que els set dies previs, del 5 a l'11 de novembre, quan van ser 17. I una setmana abans, només se n'havien diagnosticat menys de la meitat, 6.

Aquesta progressió de nous casos fa que aquest dilluns la velocitat de contagi se situï al Berguedà en el 2,25 i el risc de rebrot sigui de 351 punts (dilluns passar era de 156 i l'anterior de 43). És la tretzena pitjor dada de totes comarques de Catalunya, que en global té un risc de rebrot de 207. Encapçalen la llista el Ripollès (1.544 punts), l'Alt Urgell (1.005) i el Pallars Jussà (625). El Bages és dues posicions per davant del Berguedà, en l'11a, amb una taxa de 400 i 272 casos en els darrers set dies. Millors dades tenen la Cerdanya (206), l'Anoia (195), el Solsonès (121) i el Moianès (aquesta, amb un risc de rebrot de 18, tanca el llistat comarcal).

Des de l'inici de la pandèmia s'han diagnosticat al Berguedà 4.876 casos de covid-19 i 204 persones han perdut la vida per aquesta malaltia.

L'Hospital de Berga endureix les condicions per visitar pacients

Davant d'aquest augment dels casos de coronavirus a la comarca, l’Hospital de Berga activarà a partir d'aquest dimarts la fase 2 del protocol d’accessibilitat, que restringeix les visites als pacients no covid a una hora al migdia i una altra hora a la tarda

El centre ha modificat lleugerament les indicacions i, si bé anteriorment l’acompanyant havia de ser sempre la mateixa persona, ara l'entrada es pot intercanviar entre dues persones però que no poden coincidir en cap moment a dins de l’habitació. A més, l’hospital insisteix en recordar que cal que els acompanyants portin la mascareta posada en tot moment.

A la planta covid i a consultes externes i urgències no es permet l’entrada d’acompanyants tret de casos excepcionals com en finals de vida.