Els Mossos d'Esquadra han presentat aquest dilluns a Gironella una nova flota de cotxes híbrids, és a dir, que combinaràn motor de gasolina i elèctric. L'empresa Bergadana, de la mateixa població, ha estat l'encarregada d'adaptar els vehicles, amb la col·laboració de la Comissió General Tècnica dels Mossos.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha apuntat que la creació d'aquesta nova nova flota va en la direcció de renovar tot el parc mòbil del cos, que entre els anys 2020 i 2021 ha incorporat gairebé uns 800 vehicles, i de cara al 2022 preveu disposar de com a mínim, 400 cotxes més. "Necessitem més agents i mitjans per prestar un millor servei públic", ha remarcat Elena.

Per la seva banda, el conseller d'Empresa, Roger Torrent, ha assenyalat que el sector de l'automoció és fonamental a Catalunya, i que l'objectiu és que continui tenint un paper important adaptant-se als nous paràmetres de "sostenibilitat". "El paper de la Generalitat és acompanyar la transició del cotxe de combustió al de les zero emissions", ha assegurat Torrent.

A part dels dos consellers, en l'acte també hi havia la delegada del govern a la Catalunya Central, Rosa Vestit, així com l'alcalde de Gironella, David Font, i diversos regidors del consistori berguedà.