Cal Prat és una de les colònies de Puig-reig amb un patrimoni singular, i que s’ha revitalitzat. Així ho van constatar els més de seixanta assistents a la visita que es va fer diumenge a Cal Prat, en el marc de la desena edició de les Jornades de les Colònies Industrials. La visita va permetre conèixer de prop la rehabilitació de torre, que la família Prat (propietaris) ha restaurat i convertit en apartaments; i les obres que s’estan fent a la plaça de l’Església amb noves cases unifamiliars després d’enderrocar les que hi havia del mestre, el majordom o els encarregats de la fàbrica. La visita també va permetre tornar a omplir de gent l’antiga botiga, entrar a l’església, a l’antic escorxador, i a un magatzem convertit en el nou local de la Polifònica de Puig-reig. Els historiadors Josep Artero i Rosa Serra van acostar al públic l’empremta de l’arquitecte Antoni Darder a Cal Prat.

L’objectiu de les jornades, que es fan aquest octubre, és difondre i posar en valor el patrimoni de les colònies industrials. Les organitzen el Museu de la Colònia Vidal i l’Associació d’Amics de les Colònies de l’Alt Llobregat.

Diumenge que ve, dia 23, la visita serà a Cal Rosal. A partir de les 11 del matí es podrà veure el teatre i el conjunt d’habitatges obrers de Sant Josep i Sant Ramon.