Josep Lara tanca una etapa política amb el darrer ple del Consell Comarcal del Berguedà

El fins ara president de l'ens ha fet un bon balanç del mandat i ha agraït la feina de l'equip de govern, de l'oposició i dels treballadors del Consell

El fins ara president del Consell, Josep Lara, i la resta de consellers comarcals un cop acabat el ple d'aquest dimarts

El fins ara president del Consell, Josep Lara, i la resta de consellers comarcals un cop acabat el ple d'aquest dimarts / CC Berguedà

Josep Lara ha presidit aquest dimarts el darrer ple del Consell Comarcal del Berguedà del mandat 2019-2023. Un ple extraordinari que ha servit per aprovar per unanimitat les últimes actes i per dir adéu.

El fins ara president de l'ens, Josep Lara (Junts), ha tancat una etapa política acomiadant-se del Consell. Ha donat les gràcies a tots els membres del plenari, ha fet un bon balanç de la feina feta: "la valoració d'aquests quatre anys és bona i positiva", i ha tingut paraules d'agraïment per als seus socis de govern (PSC, Bagà Endavant i Agrupació d'electors): "Els companys de l'equip de govern m'ho han posat fàcil. A part de treballar bé plegats, hem creat uns lligams personals que ens han unit. Per a mi és important que més enllà de la política hi hagi i perdurin les relacions humanes". Josep Lara també ha agraït la tasca de tot el personal i tècnics del consell.

L'oposició també hi ha dit la seva. Per part d'ERC, ha fet la intervenció Eduard Coronado, que ha posat èmfasi en la voluntat dels republicans de treballar per al bé de la comarca: "Hem procurat ser honestos, sempre pensant en la comarca, així com també respectant als companys".

Per part de la CUP, ha pres la paraula Antoni Chueca, que, a banda de fer un comiat personal, ha volgut deixar clar que s'han tirat endavant projectes però que han quedat moltes coses al tinter, "cal ser-ne conscients i seguir treballant".

Ha tancat els torns de paraula la fins ara consellera comarcal de l'equip de govern, Patrocini Canal (Agrupació d'electors), ja que el també soci de govern, Abel Garcia (PSC), no ha volgut intervenir. Tant Canal com Garcia continuaran al nou Consell del Berguedà però ho faran a l'oposició. Així ho ha destacat l'alcaldessa d'Avià: "Estic il·lusionada de començar una nova etapa, ara des d'una altra posició".

El nou Consell Comarcal es constituirà divendres amb el pacte a quatre bandes del tot encarrilat, amb ERC, Junts, la CUP i Més x Gironella al govern.

Josep Lara ha tancat la sessió demanant un fort aplaudiment per als representants al ple.