Rescindeixen el contracte a l'empresa que feia la gestió esportiva del Tossalet de Berga

La Federació Catalana de Natació, que té la concessió de l'equipament, ha acomiadat els tres treballadors de l'empresa Alter Sport

L'entitat vol evitar importants pèrdues econòmiques i ja no confia en Alter Sport com a solució

Piscina coberta del Centre Esportiu El Tossalet

Piscina coberta del Centre Esportiu El Tossalet / Arxiu/Aleix Camprubí

Canvis sobtats al Centre Esportiu Municipal El Tossalet de Berga. L'empresa concessionària d'aquest servei municipal, que és la Federació Catalana de Natació (des del 2005), ha decidit rescindir el contracte a l'empresa berguedana que tenia subcontractada per a la gestió esportiva del centre, Alter Sport. La decisió afecta tres persones, que segons ha pogut confirmar Regió7, des d'aquest dijous ja no treballen a l'equipament després que se'ls hi comuniqués d'un dia per l'altre.

La Federació Catalana de Natació assegura en un comunicat que vol evitar pèrdues econòmiques i ja no confia en Alter Sport com a solució: "Des del començament de l’activitat, El Tossalet pateix fortes pèrdues que assumeix la Federació. Davant d’aquesta situació preocupant, i amb l’objectiu de capgirar la situació econòmica, va contractar l’any 2018 l’empresa Alter Sport perquè es fes càrrec de la direcció del centre esportiu. Cinc anys després, la Federació ha decidit rescindir el contracte amb Alter Sport amb efectes 18 de gener del 2024".

Els afectats, de moment no han volgut fer declaracions. L'Ajuntament de Berga, per la seva banda, ha demanat el compromís a la Federació de continuar prestant el servei sense perjudicis per als usuaris. Segons el comunicat de la Federació, "El Tossalet segueix funcionant amb normalitat i expressa la seva plena confiança amb l’equip actual de professionals que estan al capdavant de l’equipament esportiu".

Fonts de l'equip de govern han explicat a aquest diari que ara portarà directament tota la gestió la Federació i que els han garantit que no hi haurà afectacions: "És una entitat que gestiona altres equipaments esportius i té capacitat de moure's en cas que calgui", després d'acomiadar tres treballadors. Són Albert Navarrete, director, Joan Tuson i Sandra Tristante.

L'Ajuntament de Berga ha penjat aquest divendres al matí aquest comunicat a les xarxes socials: