Segueix-nos a les xarxes socials:

El Berguedà té en servei una nova unitat del sòl pelvià

Es calcula que 6.000 dones del Berguedà poden patir afectacions com ara la incontinència urinària

El Berguedà té en servei una nova unitat del sòl pelviàHospital de Berga

Donar un nou servei més especialitzat a les dones que presentin dolor pelvià i incontinència d’esfínters o prolapse genital és l’objectiu de la nova unitat del sol pelvià que han posat en funcionament de manera conjunta l’Hospital de Berga i l’Institut Català de la Salut (ICS) de la Catalunya Central.

Es tracta d’una unitat multidisciplinària conformada per llevadores del servei d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) del Berguedà, de l’ICS, i ginecòlogues, fisioterapeutes i professionals del servei de Rehabilitació de l’Hospital de Berga.

La detecció de casos de pacients amb aquestes afectacions es fa habitualment a través de les llevadores de l’ASSIR, malgrat que també es poden detectar en altres serveis, com ara a urgències o a les consultes de l’atenció primària o dels hospitals. Segons la simptomatologia que es detecta, el cas es deriva a la llevadora especialitzada o a ginecologia, on es valora el tractament i seguiment i, si és necessari, es deriva per a serveis de fisioteràpia individual, medicina rehabilitadora o fisioteràpia en grup.

La nova unitat del sòl pelvià també impulsa grups específics per al tractament i la prevenció de disfuncions pelvianes. Aquesta activitat grupal anirà a càrrec de fisioterapeutes de l’Hospital de Berga.

Aquest nou servei s’ha posat en marxa fa unes setmanes i es preveu que l’activitat vagi ràpidament en augment. S’estima que la prevalença de patologies com la incontinència urinària pot ser superior a un terç de la població femenina adulta que, en el cas del Berguedà, correspondria a una afectació superior a 6.000 dones.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el procés de transformació que s’està duent a terme a l’Hospital de Berga, amb una atenció molt més propera, resolutiva i centrada en la persona. També es potencia la col·laboració amb altres agents del sistema de salut, en aquest cas amb l’atenció primària (ASSIR Berguedà), per donar una atenció multidisciplinària i integral.

Prem per veure més contingut per a tu