Les rates són un d'aquests animals que provoquen rebuig en una gran part de la societat. Habitants del subsòl de la ciutat, aquests rosegadors es mouen com peix a l'aigua per clavegueres, escombraries i llocs foscos. Amagats a l'ombra són capaços de rondar pels llocs més comuns sense que els éssers humans siguin conscients de la seva presència. Un aspecte positiu si més no, ja que l'aparició d'una rata pot sembrar el pànic.

No obstant això, aquests animals tenen una altra cara, més vulnerable i fins i tot tendra per a molts. Un vídeo que s'ha fet viral i s'ha estès com la pólvora en xarxes socials, mostra a un rosegador en veritables dificultats. Tant és així, que els bombers de la ciutat alemanya de Bensheim van haver d'intervenir per ajudar a una rata amb sobrepès que es va quedar atrapada en una claveguera. Incapaç de sortir del forat, l'animal va haver d'esperar pacientment a que un dispositiu de fins a set bombers anés a alliberar-la.

Els bombers van obrir la claveguera i van empènyer a la rata per aconseguir desencallar els seus malucs. El vídeo ha aconseguit fins al moment més d'un milió de reproduccions a Youtube i multitud de persones han celebrat el rescat a les seves xarxes socials.