O bé alguns no entenen els cartells de "no tocar" o creuen que, malgrat això, sí que poden tombar-se sobre una escultura del segle XIX sense que passi res... ni tan sols sense que els enxampin les càmeres de seguretat.

Això últim és el que li ha ocorregut a aquest ciutadà austríac que va decidir tombar-se sobre una de les escultures d'Antonio Canova en el museu dedicat a l'autor de la seva ciutat natal (Possagno, a Itàlia). Es tracta d'una escultura de guix de Paolina Borghese, que apareix mitologizada sota la forma d'una deessa Venus ("Venus victrix") i que, ara, compta amb uns quants dits menys al peu.

El turista va marxar del lloc sense informar els amos del museu del "contratemps", tot i que en el vídeo s'aprecia com s'adona que ha trencat l'escultura després d'asseure's damunt dels seus peus. No obstant això, no va poder escapar a les càmeres de seguretat del museu, que el van captar de ple, ni tampoc a Vittori Sgarbi, el president de la Fundació Antonio Canova que va compartir les imatges en Facebook fent-les virals. El turista, en veure's descobert i plenament identificable en xarxes socials no va poder més que admetre l'ocorregut, això sí, excusant-se en què "no va fugir" del lloc perquè "no coneixia les conseqüències" dels seus actes.

Aquest és el missatge que el turista va deixar en Facebook:

"M'agradaria inculpar-me després de llegir sobre l'incident en els periòdics austríacs. Tranquil a completa disposició, va ser un comportament irresponsable per part meva, i no coneixia les conseqüències, per la qual cosa vaig seguir la visita al museu i tota l'estada a Itàlia amb normalitat (no vaig fugir). Durant la visita em vaig asseure a l'estàtua, però sense adonar-me del mal que evidentment vaig causar. Els demano informació sobre els passos que són necessaris en aquesta situació tan desagradable per a mi i per la qual, en primer lloc, em disculpo".