Sorpresa aquest divendres al matí a Roda de Ter (Osona) per la presència d'un ualabi, un marsupial de la família dels cangurs, saltant pels carrers del municipi.

Els Vigilants Municipals han rebut el primer avís d'una veïna a les 8 h. que els ha dit que al carrer Ramon Martí hi havia una "guilla saltant". Fonts del cos han explicat a l'ACN que seguidament han rebut la trucada d'un veí per la presència d'un cangur petit. També els ha alertat el 112. S'han desplaçat fins al lloc i a les 8.30 h. han trobat l'animal a sota d'un cotxe. Amb l'ajuda de veïns, han aconseguit capturar-lo sense problemes. "Era molt manyac, l'hem agafat per la cua", han detallat.

Inicialment s'havia atribuït la propietat a un veí de Roda de Ter que té una empresa dedicada a espectacles i doma d'animals. L'home, però, ha assegurat als Agents Rurals que el ualabi no és seu i que creu que pertany als transportistes que aquest dijous li van dur uns cavalls a la finca.

El cos està ara en converses amb els transportistes, que són estrangers, per aclarir la seva procedència i comprovar que té la documentació en regla.