Jordi Riba i Cristòfol Gimeno, màxims aspirants del PSC a la Catalunya Central per al 12-M

L'exregidor d'Igualada i l'alcalde de Castellgalí ocupen respectivament els números 13 i 15 de les llistes per Barcelona

Cristòfol Gimeno, alcalde de Castellgalí

Cristòfol Gimeno, alcalde de Castellgalí / ARXIU | OSCAR BAYONA

Jordi Escudé

L'exregidor del PSC a l'Ajuntament d'Igualada, Jordi Riba, i l'actual alcalde de Castellgalí, Cristòfol Gimeno, són els dos màxims aspirants de la regió central a les llistes del PSC per la demarcació de Barcelona de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 12 de maig. Tots dos ja han estat diputats en aquesta legislatura, i ara ocuparan les posicions número 13 i 15 de la candidatura, respectivament.

Cristòfol Gimeno també és Primer Secretari de la Federació XI, que agrupa les comarques del Bages, Berguedà, Solsonès i Moianès i, segons fonts del partit, en la seva tria s'ha tingut en compte el suport territorial del candidat i la feina feta en aquests anys. Des d'aquesta mateixa Federació, l'acompanyaran a les llistes l'exalcaldessa de Castellbell i el Vilar, Montserrat Badia (46); Xavier Güell (47), de Berga, per part d’Units per Avançar; l'alcalde de Súria, Albert Coberó (61); el cap de llista del PSC a Berga, Abel García (63); i la regidora de l'Ajuntament de Manresa, Mariana Romero (80).

Fora d'aquestes comarques, també integrarà la candidatura socialista l'alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas, que també és president de la Federació de Municipis de Catalunya, i que anirà de número 51. Des de la demarcació de Lleida, destaca especialment l'actual diputat, Primer Secretari de la Federació del PSC de Lleida, Pirineu i Aran, i regidor de l'Ajuntament de la Seu, Òscar Ordeig, que encapçala la llista de la demarcació.