Els olesans fan una valoració positiva de la festa major en una enquesta ciutadana

Els participants han pogut posar nota a aspectes com l'organització, l'horari o la localització

Un moment de l'espectacle "Finale", dels més ben valorats

Un moment de l'espectacle "Finale", dels més ben valorats / AJUNTAMENT D'OLESA DE MONTSERRAT

Redacció

La ciutadania que ha participat en l'enquesta feta per la regidoria de Participació Ciutadana d’Olesa ha valorat molt positivament els actes de la festa major. El consistori va obrir una enquesta a través de la plataforma Participa Olesa de Montserrat per tal que els veïns i veïnes poguessin dir-hi la seva sobre els actes que s’han organitzat enguany, ja sigui des de l’Ajuntament o des de les entitats que hi col·laboren. La cap de Departament de Participació Ciutadana, Montse Muñoz, ha concretat que l’enquesta va estar oberta prop de dues setmanes i hi van participar 344 persones, la majoria dones d’entre 36 a 65 anys.

Les persones participants han pogut valorar la trentena d’actes i puntuar-los de l’1 al 6 (que era la màxima puntuació). La ciutadania ha puntuat aspectes com l’acte en si, l’espai o l’horari, entre d’altres. De totes les activitats, la valoració més justa, però tot i així bona, l’han obtingut els concerts de Revetlla Jove. En aquest cas, segons Muñoz, «cal tenir en compte que els joves són la franja d’edat que menys ha participat a l’enquesta de valoració». Ara bé, dels resultats destaca la bona valoració del Punt Lila a la festa.

La Foguera de Sant Joan ha rebut una puntuació molt alta, enguany per primera vegada amb la participació del Drac Olivé i una escenografia preparada per la Colla de Diables Custus Ignis i Diablots d’Olesa. També destaquen les bones puntuacions de l’actuació de l’Esbart a La Passió, el Sardaxou de l’ACF Olesa Sardanista, l’actuació del DJ dels 80 i 90 Toni Peret, les sardanes i el vermut musical a l’arbrera de darrera de l’Ajuntament, així com els espectacles infantils.

Com a aspecte a repensar, els resultats de l'enquesta aposten per un canvi d’horari de la trobada de gegants, que es va fer al migdia, a causa de les altes temperatures.

Els actes més participatius han estat l’espectacle Finale de música, llum i pirotècnia, la revetlla amb Hotel Cochambre o la rua i Festa de la Llum. També han destacat la qualitat dels tres espectacles familiars que s’han ofert durant la Festa Major amb la col·laboració de La Xarxa Olesa, al pati de l’escola Montserrat.