La plataforma Salvem la Molina va aconseguir congregar dissabte a la tarda al pla del Dolmen unes 200 persones per celebrar l'acte festiu i reivindicatiu contra el nou Pla Urbanístic, per al qual l'Ajuntament li havia negat el permís. Els membres de l'entitat van canviar a última hora la ubicació perquè el consistori els havia avisat que el terreny forestal on el volien fer és privat, segons van explicar els mateixos organitzadors de l'acte.

La jornada, feta sota l'eslògan "Tornem hectàrees de bosc al bosc", va transcórrer en un ambient molt "festiu" i "entranyable" amb la presència de moltes famílies, segons la plataforma. Tots van poder participar en la plantada d'uns 90 arbres, essencialment ginebrons i pins negres. També es va fer una lectura d'un manifest que amb el nom de Manifest de la Font dels Cóms exposa els objectius de l'entitat de salvaguardar l'actual entorn paisatgístic de les estacions d'esquí de La Molina i Masella.

Els membres de la plataforma van informar que ja han recollit unes 1.500 signatures contra el nou POUM d'Alp i van convidar els assistents a afegir-se a la reivindicació. En aquest sentit, els impulsors de Salvem la Molina van assenyalar que precisament l'indret on feien la plantada estava afectat, amb la nova previsió urbanística, per la construcció d'un complex hoteler. Des de la plataforma van remarcar que, segons el seu parer, és la primera vegada que té lloc a la Molina un esdeveniment de defensa de la natura.

L'acte de Salvem la Molina arriba uns quants dies després que el mateix conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, assegurés en una visita a Alp que a l'entorn de les pistes d'esquí el nou POUM, aprovat inicialment per l'Ajuntament, redueix la construcció i la concentra.