13 de novembre de 2009
13.11.2009

L'Institut d'Estudis Ceretans convoca un curs i una trobada d'escolars la setmana que ve

L'acte que més s'hi acostarà serà la inauguració del curs, que es farà divendres a la tarda i a la qual han estat convidades les autoritats polítiques de la vall

07.11.2009 | 01:00

El programa d'actes que ha preparat l'Institut d'Estudis Ceretans al voltant del 350è aniversari del tractat dels Pirineus se celebraran divendres i dissabte de la setmana que ve. Se centraran en un curs sobre el tractat que coorganitza amb la Universitat Catalana d'Estiu i una entrega de premis d'un concurs de dibuix escolar en què prenen part les escoles de tota la vall. No hi haurà, doncs, cap acte institucional com havia previst l'Institut d'Estudis Ceretans en col·laboració amb l'Institut d'Estudis Catalans. L'acte que més s'hi acostarà serà la inauguració del curs, que es farà divendres a la tarda i a la qual han estat convidades les autoritats polítiques de la vall. El curs, que és obert, es farà al Casino Ceretà a partir de les cinc de la tarda i es tancarà amb un concert a les dotze. L'endemà es reprendrà amb més presència de professors d'Història i una taula rodona a les quatre sobre els canvis en la societat després de 350 anys. A les sis es presentarà un llibre sobre fronteres catalanes i el tractat i a quarts de set es tancarà el curs.

Coincidint amb la commemoració del tractat, l'Institut d'Estudis Ceretans ha editat un mapa dels Països Catalans en el qual treballava des de feia mesos. El document, que s'ha previst que pugui penjar-se com a element decoratiu a la paret, es vendrà durant el cap de setmana a un preu de tres euros. Al mapa no hi figuren les línies divisòries estatals de la Catalunya Nord ni les de la Franja de Ponent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema