El grup de CiU al govern del Consell Comarcal de la Cerdanya ha rebut amb una resposta contundent la creació del nou partit Endavant Cerdanya, que aquesta setmana s'ha presentat amb l'objectiu principal de guanyar el Consell. El vicepresident del grup, Joan Pous, ha qualificat d'"obsessió malaltissa" la pretensió que tenien els representants d'ERC en les anteriors eleccions municipals i ara té Endavant Cerdanya per aconseguir l'administració comarcal.

L'expresident comarcal i cap visible de CiU ha argumentat que "ja ho van intentar fa quatre anys i van fracassar, i ara ho volen provar amb una altra fórmula, ja veurem què passarà, fins després de les eleccions no se saben les coses...". Pous ha remarcat que "Convergència fa vint-i-cinc anys que es presenta a Cerdanya i guanya totes les eleccions, a les municipals treu bons resultats i el Consell l'hem controlat sempre, això és el que hi ha... i si neix un partit en contra de Convergència, doncs té tot el dret de fer-ho...".

Joan Pous ha qüestionat la gestació del nou partit: "una cosa és el que diguin i una altra la realitat, si creen un nou partit i renuncien a les sigles originals vol dir que no estan gaire conformes ni amb ERC ni amb cap dels altres partits amb els quals han estat fent comèdia aquests quatre anys... de manera que ells mateixos reconeixen que ha estat un fracàs".

Pel que fa al paper de CiU i el seu potencial davant la nova formació, Pous ha avançat que "intentarem fer llistes a tots els municipis i guanyar tots els ajuntaments, però això ho diran les urnes".

El Consell no està aturat

El vicepresident del Consell Comarcal ha negat rotundament que l'òrgan estigui paralitzat, tal com van denunciar els responsables d'Endavant Cerdanya. Pous ha definit l'afirmació de "demagògia" i ha alertat que "no s'ha aturat el transport escolar, oi? I els serveis socials han continuat, oi? I l'oficina d'atenció ciutadana..." Joan Pous ha qualificat de "falta de respecte" vers els treballadors del Consell dir que no s'hi fa res i ha reptat els alcaldes de Puigcerdà, Bolvir i Bellver d'anar al Consell a dir als treballadors que no fan res.

Amb aquest inici de precampanya i la possibilitat que es visqui a la Cerdanya una campanya enfrontada, Pous ha considerat que "poden dir el que vulguin, una altra cosa és que la gent se'ls cregui".