10 de agost de 2014
10.08.2014

Vuit segles de canvis a Puigcerdà en un minut

Un audiovisual mostra la transformació de la capital de la Cerdanya des dels seus orígens, el segle XI, fins a final del XIX El projecte, que s'editarà aviat en diversos formats, s'utilitzarà principalment com a eina turística per als visitants

11.08.2014 | 07:35
Panoràmica de la ciutat de Puigcerdà que forma part de l´audiovisual que explica l´evolució del nucli històric on es veuen alguns dels edificis més importants

e
xplicar la transformació d'una ciutat amb segles de vida des de la seva fundació en poca estona és un repte. Fer-ho de manera clara i senzilla pot resultar encara més complicat. L'Ajuntament de Puigcerdà ho ha aconseguit gràcies a la iniciativa realitzada per l'empresa Karpeton que des de fa uns dies ja es pot visualitzar a l'oficina de turisme del campanar de Santa Maria.
Es tracta d'un vídeo que, en poc més d'un minut, mostra l'evolució del nucli històric de la ciutat des dels seus orígens, el segle XI, fins al segle XIX. És a dir, prop de vuit cents anys explicats en pocs segons per oferir una idea clara de com ha canviat la vila cerdana amb el pas del temps. La transformació es recrea a través d'una animació visual en tres dimensions que mostra com ha canviat la fesomia de la ciutat i quins són els seus edificis històrics. Les imatges se situen a la seva època gràcies a una línia temporal que apareix a l'inferior de la pantalla.
L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, es mostra satisfet d'aquesta iniciativa, que forma part d'un conjunt de renovacions que s'estan fent en el camp de la promoció turística, cultural i patrimonial de la ciutat. Aquest vídeo, que únicament conté una recreació en tres dimensions de la ciutat i música, és el primer de diversos suports que vindran a partir d'ara.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook