L'equip de govern de l'Ajuntament de Bellver de Cerdanya (Endavant Cerdanya) ha recuperat el projecte ideat el 2011 per enllaçar el nucli antic amb la zona més comercial amb un ascensor i n'ha iniciat les obres. El consistori ha trobat finançament europeu i ha executat un projecte que té per objectiu final revitalitzar els carrers estrets del nucli històric i la plaça Major, situats al capdamunt d'un turó sobre el Segre i la Batllia. L'ascensor serà panoràmic a fi i efecte que també esdevingui un reclam per la vista que oferirà.

Les obres que ja s'han iniciat afecten l'aparcament de la Muralla, on sortirà el giny mecànic, i la plaça Becquer, on s'instal·larà l'entrada superior. Actualment els operaris preparen els paviments per tal de procedir posteriorment a la instal·lació de la caixa de l'ascensor, que combinarà vidre i una estructura metàl·lica d'autor. L'alcalde de Bellver, Xavier Porta, ha explicat que les obres permetran que a l'actual plaça Becquer s'hi faci una remodelació que inclourà el revestiment de l'actual graderia així com bancs per fer-la més acollidora. Igualment, a l'aparcament de la muralla les obres inclouran la construcció d'una passarel·la elevada respecte el nivell dels vehicles que comunicarà la plaça del Portal, on hi ha el rovell de l'ou comercial del poble, amb l'entrada de l'ascensor.

Les obres han d'estar enllestides en els pròxims mesos: "jo compto que a la primavera estigui acabat, però potser fins i tot pe Nadal ja ho tenim fet". El pressupost de l'actuació és de 360.000 euros que l'Ajuntament ha aconseguit d'una ajuda de la Unió Europea. Porta ha apuntat que l'actuació s'emmarca en la voluntat de tornar a donar vida al nucli antic, que en les últimes dècades ha anat quedant pràcticament per a ús residencial amb la permanència tan sols d'un establiment turístic: "aquest és el desig de tota la vida en aquest poble, a veure si ens en sortim ara".