Els Mossos van detenir dimecres a Puigcerdà un veí d'aquesta localitat, de 20 anys i de nacionalitat marroquina, acusat d'haver robat en tretze establiments comercials de la població. El mateix dia, la policia també va detenir un altre veí del municipi, de 43 anys i de nacionalitat camerunesa, per haver comprat presumptament el material sostret als robatoris.

Les detencions, segons va informar ahir el cos policial, són el resultat d'una investigació iniciada a final de desembre, quan els Mossos van tenir coneixement que en diversos comerços de Puigcerdà s'havien produït un seguit de robatoris amb força, amb el mateix modus operandi.

El lladre es dirigia de matinada a l'establiment i, després de forçar amb una clau anglesa el bombí de la porta, entrava de forma poc sorollosa i ràpida. Un cop a dins, s'enduia diners en efectiu, aparells informàtics i en alguns casos, menjar. Després, fugia a peu.

La investigació va permetre identificar l'autor dels assalts, que vivia en una zona propera. Dimecres, els Mossos van interceptar el sospitós al carrer Ramon Cosp, quan acabava de violentar un local. Tot el material robat es va trobar a l'interior de bosses amagades per carrers propers. Posteriorment, el mateix dia, la policia va detenir el presumpte receptador.