15 de maig de 2017
15.05.2017
40 Años
40 Años

Cal Fanxico ja està a punt per acollir el nou consistori de Bolvir

Aquesta setmana es farà el trasllat del vell al nou edifici de l'Ajuntament i s'obrirà al públic

15.05.2017 | 08:01
L´alcalde, Bartomeu Baqué, inicia la visita a la nova casa gran de Bolvir, que ahir es va omplir de visitants

Bolvir va inaugurar, ahir, la reforma de cal Fanxico, una masia que data del 1845 i a la qual aquesta setmana es traslladarà la casa consistorial i s'obrirà al públic per prestar servei, segons va explicar l'alcalde, Bartomeu Baqué (Endavant Cerdanya).

A la inauguració hi van assistir el president del Consell Comarcal de la Cerdanya, Ramon Moliner, la delegada de l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, i Raül Morales, director dels Serveis Territorials de Governació de Girona. L'acte, que va coincidir amb la Festa Major de Sant Isidre, que celebra el municipi ceretà, va aplegar desenes de veïns que, després dels parlaments de les autoritats i de la tallada de la cinta de rigor, van poder comprovar com ha quedat aquesta històrica masia rehabilitada per acollir la casa gran. Amb detalls singulars com és el fet de veure despatxos amb una llar de foc rehabilitada a tocar.

El 15 de maig del 2016 es va posar la primera pedra de les obres de reforma de la nova casa consistorial i aquest 14 de maig se n'ha pogut fer la inauguració. L'immoble acollirà els serveis tècnics i administratius del consitori. La compra de l'edifici ha costat 600.000 euros i la rehabilitació ha pujat a mig milió d'euros més, segons va explicar el batlle.

Ara, el consistori treballa en el projecte per arreglar els porxos annexos a l'immoble per tal de condicionar-los per acollir altres serveis públics com la biblioteca o un local social. A més, projecta crear una nova plaça pública als horts de cal Fanxico. Bartomeu Baqué va dir que «serà un referent, com a conjunt, quan estigui acabat ha de quedar espectacular». Una obra que volen completar en el que queda de mandat

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook