Els menjadors escolars de la Cerdanya i l'Alt Urgell s'han coordinat per millorar junts l'alimentació dels alumnes a partir d'una millor acceptació dels vegetals. Sota la coordinació del Consorci Alt Urgell Cerdanya, els cuiners escolars de les dues comarques han realitzat una jornada de formació conjunta a Prullans per mirar d'enfortir el Dia Vegetal que setmanalment celebren als centres escolars.

El Dia Vegetal, generalment els dilluns, consisteix en què un dia a la setmana el menú escolar es faci preferentment sense proteïna animal. Això comporta la substitució de la proteïna animal per altres fonts de proteïnes saludables i vàlides com els llegums, els cereals i els fruits secs. L'àpat del Dia Vegetal inclou verdura, ja sigui crua o cuita, cereals, llegums, fruita seca i fruita fresca, segons han explicat els responsables del projecte Mengem d'Aquí, que coordina totes les escoles de les dues comarques. Com que una de les dificultats principals amb què ha topat el projecte en els dos primers anys d'implantació és l'acceptació general dels alumnes d'alguns plats de verdures, els responsables del programa han impulsat una jornada formativa per a tots els cuiners. Segons ha explicat Cristina Prat en nom del consorci, l'objectiu no és homogeneïtzar les receptes de cada cuiner, ja que es respecta la singularitat de cada professional, sinó compartir experiències i, a partir d'aquest diàleg, que cada cuiner pugui introduir possibles millores en l'elaboració dels seus plats.

La jornada ha fet incidència, per exemple, en la necessitat d'explicar als nens i famílies que els dilluns no hi ha dos plats primers sinó que la proteïna vegetal també pot substituir l'animal que generalment forma els segons plats. Així, els cuiners han analitzat com servir, per exemple, carbassó, carbassa, moniato, pastanaga, xirivia, remolatxa i fruita. En la sessió hi van prende part els cuiners Jordi Tomàs i Ada Parellada.