Masella batrà enguany el rècord de precocitat a obrir una estació d'esquí. La direcció anunciava anit que a partir de demà a les 9 del matí fins a 3/4 de 5 de la tarda es podran fer les primeres esquiades de la temporada a la Cerda-nya. És la primer vegada a la història que Masella aconsegueix obrir les instal·lacions per Tots Sants i aquesta és la data més primerenca que mai s'ha donat a tot el Pirineu. La data habitual d'obertura solia ser un mes després, a l'entorn del pont dels dies festius de la Constitució i la Puríssima (6 i 8 de desembre) .

Per a l'estrena de la temporada, l'estació anuncia uns gruixos d'entre 20 i 50 cm de neu pols. Obrirà la pista de Coma Oriola, i tindrà en servei el telecadira de Coma Oriola i Masella Jet. Per donar servei als esquiadors, també obre el bar del Pla de Masella-1.600 m, Masella Can Ventura Coma Oriola-1.950 m i el bar de Cap del Bosc-2.150 m, a més de l'allotjament AlpHotel i el seu restaurant, a peu de pistes.

La direcció de l'estació està pendent de com evoluciona la meteorologia, i es planteja que el divendres pugui obrir pistes del sector de la Tosa. L'estació romandrà oberta ininterrompudament (inclosos feiners de dilluns a divendres), si les condicions de la neu ho permeten.

El temporal de neu del cap de setmana i el que ha de caure de nou sobre el Pirineu entre aquest dimarts i dimecres han fet possible l'obertura. Les temperatures ja han tingut un descens més que notable i la producció de neu per innivació ja és possible. Les estacions d'esquí podrien obrir les properes setmanes. En les últimes hores, l'anunci de l'estació de Portè-Pimorent que obrirà el 17 de novembre ha condicionat la resta d'estacions, que no volen quedar enrere.

Tots pendents de la neu

La Molina manté que la previsió és per al dia 24, però si les condicions també ho permeten l'avançarà. Aquest dimarts a la tarda els gruixos als dominis esquiables d'Alp se situaven entre els cinc i deu centímetres de neu a les cotes baixes i entre els 25 i 30 a les cotes altes fins als 2.500 metres d'alçada.

Per la seva banda, l'estació de Port del Comte, al Solsonès, té previst obrir a final de mes de novembre o principi de desembre. En aquest cas, la direcció de l'estació també pateix per un esllavissada que ha malmès l'accés. I les d'esquí nòrdic estan atentes per si la neu nova els permet avançar l'obertura. Guils tenia aquest dimarts vint centímetres de neu.