L'Espai Ermengol-Museu de la ciutat de la Seu d'Urgell arrenca dissabte la programació d'estiu amb una observació d'ocells que habiten a l'Alt Urgell.

La sortida, que guiarà l'expert ornitòleg local Jordi Dalmau, transcorrerà pel camí de Benavarre i passarà per camps de conreu i una roureda i un alzinar. Segons han explicat responsables de l'Espai Ermengol, l'observació finalitzarà amb una visita a l'exposició «Natura de l'Alt Urgell: patrimoni i recurs», que és a l'edifici del mateix Espai Ermengol del carrer Major. L'activitat, que s'iniciarà a les 9 del matí, té un preu de 2 euros.

La segona activitat del programa d'estiu tindrà lloc el dijous 11 de juliol a les 8 del vespre. En aquest cas consistirà en una visita guiada a càrrec de Pilar Aláez dedicada a la Seu medieval. Es tracta d'un recorregut exterior pel centre històric per endinsar-se en l'imaginari medieval a partir de l'estètica romànica, el món feudal, el poder de l'Església i el paper de la Seu com a referent de la identitat pirinenca.

La tercera proposta, el dimarts 16 de juliol, es farà a partir de les 9 del vespre, ja que es tracta d'una caminada de lluna plena sobre el Cadí que també s'emmarca en el programa Insomni. La sortida tindrà el guiatge d'Albert Gràcia.