La Cerdanya i l'Alt Urgell s'han unit per posar en valor el paper històric de la dona en l'economia del Pirineu i,alhora, analitzar el seu paper en l'actual model del turisme i l'emprenedoria. Amb aquest doble objectiu, el Consorci d'Atenció a les Persones de l'Alt Urgell i el Consell Comarcal de la Cerdanya conjuntament amb l'Associació de Dones del Món Rural i la Coordinadora Territorial a l'Alt Pirineu i Aran del Departament d'Agricultura han organitzat pel pròxim dimarts dia 15 la jornada 'Homenatge a les dones del món rural'.

La primera edició d'aquesta Trobada de Dones del Món Rural s'estructurarà en dues accions, una al matí a la Seu i l'altra a la tarda a Puigcerdà. Segons han explicat els organitzadors, l'acció del matí, a la sala la Immaculada, anirà dirigida a «visibilitzar i reconèixer la tasca que estan duent a terme al territori les entitats del món rural, tot fent una breu presentació de cada entitat i responent a dues preguntes: com és el dia a dia de les dones rurals i quines vies de millora creuen que s'han de treballar des del punt de vista de les entitats».

Pel que fa als actes de la tarda, al Museu Cerdà, s'iniciaran amb la presentació del Pla de Polítiques de gènere de la Cerdanya. Posteriorment es farà una taula d'experiències que sota el nom 'Reptes i oportunitat de la dona rural a la Cerdanya' oferirà testimonis reals que exposaran «com han estat i són els camins que han hagut de fer com a dones rurals i quines vies de millora s'han de treballar des del seu punt de vista més individual», segons els organitzadors. Tancarà la jornada una connexió amb la delegada del Govern davant la UE i ex consellera d'Agricultura, Meritxell Serret.