L'Agència de Salut Pública de Catalunya xifra en 88 el número de persones afectades per un brot de gastroenteritis detectat en un hotel situat a prop de la zona de Pista Llarga de l'estació d'esquí de La Molina. El grup, que formen adults i també joves provinents d'Elx i de l'Alta Garona, al departament d'Occitània, passaven a l'establiment la Setmana Blanca.

Els primers símptomes es van detectar dimecres al vespre i un equip mèdic de l'Àrea Bàsica de la Fundació Hospital de Puigcerdà es va desplaçar durant la nit fins a l'establiment hoteler per atendre'ls in-situ. Posteriorment, cap a la mitjanit, dos adolescents van ingressar a Urgències de l'Hospital de Cerdanya i on s'hi van estar fins a primera hora del matí, segons han confirmat fonts del centre hospitalari. Aquest dijous també es va desplaçar al centre una treballadora i tres nens, que també van rebre l'alta poques hores després.

Des de la Fundació Hospital de Puigcerdà han explicat que el primer avís que van rebre, aquest dimecres, era per set nens que tenien diarrea, vòmits i febre. Aleshores, s'hi van desplaçar a l'hotel dos metges, un de Bellver de Cerdanya i un altre de la capital de la comarca, on durant la nit i matinada de dimecres a dijous van acabar visitant 28 menors. Cinc menors i una treballadora van ser ingressats unes hores. Ja al matí següent, la xifra havia pujat fins als 65 infants i joves i 8 adults, els quals van ser atesos in-situ per un equip de dos metges, dos infermeres i una administrativa. Aquest divendres a la tarda, un nou recompte, ha elevat a 88 les persones afectades. Cap d'elles estava ingressada quan la Generalitat ha donat informació sobre el cas.

De moment es desconeix si l'origen del brot està relacionat amb una intoxicació alimentària o un virus.