Bellver de Cerdanya celebra aquest dilluns de Pasqua una edició especial pel confinament del tradicional aplec de Talló. L'Associació de Pares i Mares d'Alumnes de l'escola local conjuntament amb l'Ajuntament han coordinat una campanya d'enviament de fotografies dels balladors per tal de fer un vídeo que aquest migdia s'ha enviat a la població. Les parelles de balladors, les quals es mantenen fins que es casen tal com mana la tradició, s'han unit aquest any de manera digital a través de fotografies que s'han fet els dies previs a la Pasqua. Igualment, el poble ha pogut compartir la tradició de les caramelles a través de les cançons que s'han distribuït a través d'un portal web.

L'Ajuntament ja va comunicar als veïns la setmana passada que a causa de la crisi sanitària i davant la impossibilitat de garantir la celebració de l'acte amb total seguretat, havia decidit posposar la festa. En aquest sentit, el consistori ha deixat oberta la possibilitat de celebrar l'aplec durant l'estiu. A través d'un comunicat, va apuntar que "l'Ajuntament de Bellver resta a l'espera de saber quines són les indicacions del Departament de Salut i treballa amb la previsió de poder celebrar aquesta festivitat al llarg de l'estiu, sempre que les circumstàncies ho permetin".

La Seu canta des del balcó

En aquesta mateixa línia, malgrat el confinament, la Seu d'Urgell també ha celebrat durant el cap de setmana la tradicional cantada de les caramelles infantils. Dissabte al migdia nens i les nenes de la capital alturgellenca van sortit engalanats a la finestra o balcó per cantar la cançó "Les flors de la primavera". Aquesta activitat va compta amb l'organització de l'Escola Municipal de Música de la Seu d'Urgell i el Pla Educatiu d'Entorn de la ciutat en col·laboració de les AMPES locals.