L'Ajuntament de Puigcerdà ha revalidat el segell Infoparticipa amb el qual el grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègia i Transparència de la Universitat Autònoma de Barcelona avalua la transparència informativa dels webs de les institucions públiques, i ha aconseguit incrementar lleugerament la seva puntuació. Amb aquest reconeixement, el consistori de la capital cerdana es manté com a únic ajuntament de l'Alt Pirineu i l'Aran a tenir-lo.

L'anàlisi del nou portal de l'Ajuntament puigcerdanès ha assolit una puntuació del 89,5%, quan l'any passat va ser del 88%, i ha aconseguit una nota positiva en 43 indicadors dels 48 que analitza aquest grup de treball de la UAB. Aquest és el quart any que Puigcerdà obté el premi després que renovés el portal municipal a Internet. L'anàlisi se centra en cinc categories: representants polítics; gestió de recursos col·lectius; gestió de recursos econòmics; informació sobre el municipi i eines de participació ciutadana. El segell, que s'ha atorgat sobre l'exercici 2019, ha estat reconegut a 113 ajuntaments, sis consells comarcals i tres diputacions.

L'oposició en vol més

A fi d'incrementar la transparència de la gestió municipal, el grup municipal d'ERC i Jovent Republicà han reclamat al govern que lidera Albert Piñeira (Junts) la implantació d'un sistema tecnològic i de comunicació que permeti retransmetre en directe les reunions el ple municipal. Segons han argumentat els portaveus de l'oposició, la mesura ha de permetre «facilitar l'accés al debat polític i provocar de manera activa un funcionament transparent, obert i accessible».