L'ocupació turística a la Cerdanya segueix a ple rendiment després d'un mes d'agost de màxims. Durant aquest cap de setmana llarg de la Diada, els hotels de la comarca tornen a registrar una ocupació que voreja el cent per cent. Segons els hotelers de la zona, la situació de pandèmia i el fet de que aquest divendres no es fes un gran acte centralitzat per celebrar la Diada com era habitual els últims anys han ajudat que la gent fes una escapada per allargar l'estiu abans de l'inici del curs escolar.

Bartomeu Pascual, director de l'Hotel del Lago de Puigcerdà, ha explicat a Regió7 que «no sé si s'arribarà al cent per cent, però almenys aquest dissabte hi haurà molta gent. Habitualment per la Diada no teníem cap mena d'ocupació, però aquest any sí. Això és significatiu i ho pot explicar el fet que no tanta gent hagi participat en els actes de l'Onze de Setembre». Les reserves dels hotels de la Cerdanya. Els turistes han aprofitat el final de setmana per triar l'opció de visitar la comarca i gaudir de la seva tranquil·litat.

Xavier Ausió, responsable de l'Hotel Solineu de la Molina, ha afirmat a aquest diari que «la gent s'ha animat a última hora i truquen per reservar. S'està seguint la mateixa tònica de l'agost». L'Hotel Solineu, que té 53 habitacions, tenia un 80% d'ocupació a falta de les últimes reserves. «L'Onze de Setembre no hi solia haver gaire gent a la Cerdanya, ja que les famílies comencen el col·legi el dilluns, però aquest any amb la situació de pandèmia tot és diferent hi ha molt més moviment. Després de l'estiu i les vacances, es treballa molt pel pont del Pilar, però aquest festiu de la Diada no era dels que més ocupació registraven».

Maria Faura, coordinadora de Turisme Cerdanya, apunta que durant l'última setmana d'agost i la primera de setembre l'ocupació a la Cerdanya va baixar, però que aquests tres dies festius ajudaran a donar una última empenta a l'estiu del sector. «Estem preparats perquè vingui molt gent aquest cap de setmana. L'Oficina de Turisme està oberta amb les mesures de seguretat que hem tingut fins ara i sembla que seran tres dies concorreguts». Faura també creu que el fet que no s'hagi fet un acte massiu per la Diada pot haver ajudat a aconseguir un cap de setmana de màxims. «Com que no s'ha centralitzat res per la Diada i les activitats han estat puntuals, molta gent ho ha commemorat des de casa i per tant sembla que és un bon cap de setmana per al sector», conclou.