L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha mostrat aquest divendres la seva preocupació per l'augment de casos de coronavirus a la capital cerdana. L'hospital de Cerdanya ha informat que al seu centre sanitari hi ha 4 pacients ingressats amb covid-19 i hi ha 3 possibles casos ingressats pendents de diagnòstic. En aquests moments, la taxa crua de positius per 10.000 habitants a la Cerdanya se situa en 161,61 i els resultats del segon cribratge massiu realitzat el dia 15 de setembre van detectar 43 casos. A més, dues escoles de Puigcerdà, l'escola Alfons I i l'escola Llum del Nord, s'han vist afectades pel virus.

A l'escola Alfons I de Puigcerdà s'han hagut de confinar 19 alumnes de sisè de primària i també cinc mestres, per ser contacte del docent afectat per la malaltia. El mateix ha passat a l'escola Llum del Nord de Puigcerdà, on s'han hagut d'aïllar un total de 20 alumnes de l'escola, majoritàriament del servei d'acollida (P3 fins a tercer de primària) o bé del servei de menjador d'alumnes de P3.

Piñeira ha exposat a Regió7 que «en aquesta moments a Puigcerdà hi ha uns índexs de rebrot molt alts, els casos estan pujant i ens preocupa la situació». L'augment de casos de la covid-19 ha fet suspendre els actes de l'Ajuntament de Puigcerdà per als propers dies i el consistori ha recomanat a les entitats que facin el mateix per minimitzar el contacte social. A més, l'ajuntament ha tancat els parcs públics i les pistes esportives de la ciutat. A les terrasses de restaurants i bars aquesta divendres se'ls va notificar que havien de reduir a la meitat la ocupació. «S'ha fet molta detecció de casos a través de la primària i també a l'hospital. A la vegada s'ha de tenir present que hi ha hagut els dos dies de cribratges massius que es van fer a Puigcerdà. El primer cribratge del dia 9 de setembre hi van haver 18 casos positius de covid 19 i el segon que es va realitzar el 15 de setembre n'han sortit 43. Gràcies a aquests cribratge s'han detectat 61 casos», va informar l'alcalde.

Pel que fa referència als casos de covid-19 a les dues escoles de Puigcerdà, Albert Piñeira ha afirmat que «més que focalitzar-nos en un cas concret d'una escola, que òbviament també ens preocupa, hem de ser conscients que això anirà passant aquí i a tot arreu. Ens hi haurem d'anar habituant i acostumar-nos a gestionar-ho amb serenitat». Aquest divendres al migdia s'ha celebrat una reunió promoguda per l'àrea bàsica de Salut Cerdanya dirigida a tots els responsable i directors dels centres educatius de la comarca. En aquesta reunió es va presentar a la persona que exercirà el rol de gestora covid-19 per les escoles de la Cerdanya. «La tindran com a interlocutora perquè els pugui ajudar en la gestió d'aquest casos positius. Es van posant tots els mitjans que toca. Quan hi ha casos a les escoles òbviament ens preocupa però sobretot ens concentrem en la situació general que és el que hem d'intentar entre tots plegats revertir», ha dit el batlle.