L'empresa promotora del complex urbanístic Les Nids de Cerdagne de Bajanda, ha sortit al pas de les denúncies dels veïns segons les quals triplicarà la població del poble i trencarà l'equilibri territorial i ha afirmat que la previsió de construcció és de nou habitatges nous i que la resta es faran en edificis ja existents.

L'empresa ha argumentat que els seus apartaments no seran turístics perquè el projecte «està considerat com, probablement, el primer ECO projecte residencial pensat en el teletreball full d'Europa, aconseguint el join venture d'empreses internacionals de gran prestigi en l'àmbit de les noves tecnologies, per a fomentar la residència permanent». Pel que fa al temor dels veïns, que s'han constituït en un moviment de protesta, per unes possibles noves despeses per afrontar els serveis de les cases, el president de Les Nids de Cerdagne , Artur Bossy, ha argumentat que «el projecte no pressuposarà unes despeses extraordinàries d'accessos a càrrec dels ciutadans a través del pressupost del municipi sinó que hi ha una partida per atendre aquestes necessitats als pressupostos de la promoció i en estricte compliment de la llei».

El responsable de la promoció ha fixat la superfície del complex en 11.909 metres quadrats amb 1520 metres quadrats edificats preexistents i 850 metres quadrats d'obra nova i 10.382 metres quadrats a parcs i jardins. Per Bossy, el projecte serà «emblemàtic» a l'Alta Cerdanya i la Catalunya Nord. El responsable del projecte urbanístic ha posat en qüestió la validesa del moviment veïnal i ha afirmat que «no hi ha constància» que l' associació de veïns s'hagi constituït a nivell legal ni al territori francès ni l'espanyol. Sobre això, els veïns han explicat que la tramitació està en curs.

Actualment Bajanda, a la zona d'influència econòmica i de serveis de Llívia, té un padró amb una cinquantena de veïns que hi viuen tot l'any. El projecte urbanístic ofereix 32 habitatges, o nius, ja siguin nous o en edificis existents. Els plànols es poden consultar a lesnidsdecerdagnecom.